Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ska vara en nagel i ögat”, Mikael Bonde menar att VP står fria trots ett uttalat stöd för den nya Varbergsalliansen. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Lämnade L i protest mot SD-samröre – nu stöttar han styre där SD ingår

Uppdaterad
Publicerad

Han stod på Varbergs gator och torg och lovade att aldrig samarbeta med SD. En princip så viktig att han lämnade sitt moderparti för den. Idag står det klart att Varbergspartiet släpper fram det nya styret i Varberg som består av bland andra Sverigedemokraterna.

Det var för ett drygt år sedan som Mikael Bonde, Varbergspartiet, lämnade Liberalerna i protest mot att de närmade sig Sverigedemokraterna nationellt. Han startade då Varbergspartiet, som nu blivit den avgörande pusselbiten för ett nytt högerstyre i Varberg, där Sverigedemokraterna ingår.

– Vi står fria att rösta emot Sverigedemokraternas förslag om vi vill, och det kommer vi också att göra i vissa sakfrågor, säger Mikael Bonde.

I klippet motiverar Mikael Bonde sitt partis stöd till den nya Varbergsalliansen bestående av M, SD, KD och L.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet