Leif Axmyr hittades död natten mot torsdagen. Han frigavs 2016 efter att ha suttit i fängelse i 34 år dömd för dubbelmord. Foto: SVT

Leif Axmyr hittad död i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Den dömde dubbelmördaren Leif Axmyr hittades död i sin bostad i Halmstad natten mot torsdagen. Hans bortgång kommunicerades under torsdagsmorgonen via Kris hemsida.

Leif Axmyr är den svensk som suttit längst i fängelse i modern tid. Han dömdes till livstids fängelse för ett dubbelmord i Gävle 1982 och satt efter det 34 år på anstalt.

– Jag är glad att han fick dö på den här sidan av murarna, säger vännen Paul Barath, förbundsordförande i Kris.

Leif Axmyr bosatte sig i Halmstad efter att han frigetts i juni 2016, mycket tack vare den kontakt han hade med Paul Barath från Halmstad.

– Jag besökte honom under 15 år av tiden på anstalt. Det var ju jag och Per Uno Fransson som besökte honom så det var självklart att han skulle hamna i Halmstad, säger han.

Hittades av en släkting

Paul Barath berättar att det var en släkting till Leif Axmyr som hittade honom död i bostaden, och att Paul Barath själv nåddes av beskedet vid 03-tiden natten mot torsdagen.

– Saknaden har inte kommit ännu, den kommer väl på begravningen, säger Paul Barath.

Leif Axmyr blev 80 år gammal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.