Foto: SVT Grafik

Litet steg närmare Markarydsbanan

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun, Region Halland och Trafikverket har nu tagit fram ett gemensamt förslag till en avsiktsförklaring för att visa att de är villiga att satsa på Markarydsbanan.
– Alla är med på banan men nu vill vi ha det på papper, säger Erling Cronqvist (C) kommunråd i Laholm.

Avsiktsförklaringen har inte signerats av de tre parterna och oavsett finns det inget i den som säger när Markarydsbanan  ska stå klar.

– Det finns inget årtal utan det står att det ska ske så snart som möjligt. Jag ser gärna att det sker under den här mandatperioden, säger kommunstyrelsens ordförande i Laholm Erling Cronqvist (C).

Ser du det här som ett genombrott?

Nej, det är en logisk fortsättning. Det är nödvändigt för att komma vidare att vi har en samsyn. Nu gäller det bara att få med majoriteten av politiken och det uppfattar jag att vi har nu, säger Erling Cronqvist.

Kommunfullmäktige i Laholm ska ta beslut i slutet av juni om de ska skriva på avsiktsförklaringen eller inte.

– Men Laholms kommun äger inte särskilt mycket av processen. Vi ska vara med och finansiera men det är Trafikverket som ska utföra och Regionen som ska köra, säger Erling Cronqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer