Kulturarbetaren Peter Bengtsson menar att det är viktigt att inte bli isolerade i en tid som denna. Därför streamar han workshops med olika teman från sin balkong. Foto: Casper Sewerin

Livestreamar kultur för att bryta coronaisoleringen

Uppdaterad
Publicerad

För att personer med psykisk ohälsa inte ska isoleras på grund av rädsla för coronaviruset har kulturnätverket Dramalogen i Halmstad startat streamade workshops. Där bjuds deltagarna in till olika event – som till exempel att så och lära sig mer om örter.

Dramalogen i Halmstad driver sedan en tid tillbaka projektet Kulturhuset mot psykisk ohälsa. Ett projekt som går ut på att må bättre med hjälp av olika konstformer så som musik, dans och teater.

Livestreamar event

När det nu är flera som håller sig hemma på grund av coronaviruset valde kulturarbetaren Peter Bengtsson att starta Facebookgruppen Dramalogens Aula där det dagligen hålls livestreams för alla som vill ta del av det.

Coronaviruset i Halland

– Vi måste hitta sätt att vara med varandra utan att vara med varandra. Ett smittfritt umgänge, som en slags social kondom, säger Peter.

I klippet ovan kan du se när Peter Bengtsson håller sin första workshop och berättar mer om varför det är viktigt att hålla ihop i dessa tider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet