Foto: Michael Zantelid

Lös tjur på E6 – sköts av jägare

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen bildades långa köer på E6an i höjd med Åsa till följd av att en tjur smitit från en djurtransport. Polis och räddningstjänst försökte först fösa tillbaka djuret, men till slut tvingade man avliva den.

Det var vid halv tio-tiden på tisdagen som larmet om den förrymda tjuren nådde både polisen och Trafikverket.

– Den stod mitt på vägbanan, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Både polis och räddningstjänst kallades till trafikplats 58 vid Åsa/Tjolöholm. Tjuren sprang planlöst omkring på vägbanan och trafiken i både norr och södergående riktning spärrades av. Det skapade milslånga köer. Vissa bilister vände och körde mot färdriktningen för att ta sig ur köerna.

Initialt samverkade polis och räddningstjänst för att försöka fösa tillbaka djuret in i lastbilen.

Räddningtjänsten diskuterar vad som ska göras. Foto: Michael Zantelid
Tjuren var förvirrad och sprang planlöst fram och tillbaka i den norrgående körbanan. Foto: Michael Zantelid

– Det är mål nummer ett. Men tjurar är inte att leka med. Vi får se hur skärrad den är, sa Hans Lippens i samband med det.

Till slut fick man kalla in en jägare. Klockan 11:20 meddelade polisen att tjuren hade avlivats. Trafiken har nu släppts på igen.

Enligt polisen var djurtransporten på väg till slakt och under färd ska något ha hänt som lett till att tjuren trillat eller hoppat ur. I samband med detta fick den en del mindre synliga skador.

Det var transportören själv som begärde att få djuret avlivat då det inte ville gå in i transporten igen.

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss på halland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.