Visa alla (5)

Man knivmördad i lägenhet

En man i 40-årsåldern ska ha blivit knivmördad i Rydöbruk natten mot onsdagen efter ett lägenhetsbråk.

Polisen larmades till en lägenhet i Rydöbruk i Hylte kommun natten mellan tisdagen och onsdagen med anledning av ett bråk mellan flera personer på platsen.

LÄS MER: Misstänkta mördare i Rydöbruk förnekar

Två män ska ha brutit sig in i en lägenhet och attackerat de två männen som då befann sig i lägenheten.

– I lägenheten befinner sig tre personer, två män och en kvinna, när två män bryter sig in via dörren beväpnade med kniv, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Namngav gärningsmännen

Den ena attackerade mannen blev lindrigt skadad och flydde från platsen, den kvarvarande mannen blev så allvarligt knivhuggen att han senare under natten avled på sjukhus.

– Han är vid medvetande när vi kommer till platsen och där och då får vi namn på de två som gjort detta så de grips sedan i närområdet, säger Thomas Fuxborg.

Gärningsmännen och den avlidne mannen är alltså inte okända för varandra, konstaterar Fuxborg.

Hotade kvinna

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Foto: SVT

En kvinna som också befann sig i lägenheten vid gärningstillfället ska ha blivit hotad av de misstänkta gärningsmännen innan de lämnade lägenheten.

De båda gärningsmännen, 35 och 18 år gamla, anhölls på onsdagsförmiddagen och är nu misstänkta för mord, mordförsök och övergrepp i rättssak.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Rydöbruk

Mer i ämnet