Foto: SVT/Michael Larsson

Man med yxa hotade personal

Uppdaterad
Publicerad

En man med yxa rånade en klädbutik i Halmstad under onsdagen. Med sig fick gärningsmannen 14 jackor av värdet 120.000 kronor.

– Det är inte första gången vi blir rånade, säger butiksägaren Thomas Roth.

Det var strax för klockan elva på onsdagsförmiddagen som en maskerad man gick in i klädbutiken Thomas Brands & Tailormade i Halmstad. 

Mannen var beväpnad med en yxa och väl inne i butiken började han hota och slå butiksbiträdet – som vid tillfället jobbade ensam. Den beväpnade mannen hotade till sig 14 jackor och försvann sedan från butiken på cykel.

Butiksägaren Thomas Roth var på väg till jobbet vid tidpunkten för rånet.

Butiksägaren Thomas Roth har tröttnat. Foto: SVT

– Det är tråkigt. Sammanlagt är jackorna värda 120.000 kronor, säger han.

Thomas Roth berättar att det inte är första gången som han och personalen drabbas. Nu har han fått nog.

– Vi har väl haft fyra stölder här allt som allt. Efter det här kommer vi att installera ett låslarm för personalens säkerhet.

Enligt polisen var butiksbiträdet chockad efter händelsen men behövde inte uppsöka sjukhusvård. Polisen har nu säkrat övervakningsfilmen från butiken och pratat med olika vittnen. I nuläget är ingen gripen för gärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.