Man misstänks för att ha våldtagit flicka under två år

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen inleddes rättegången vid Halmstads tingsrätt mot den 50-åriga man som misstänks för att ha utsatt en minderårig flicka för våldtäkter under två års tid.

Som SVT Nyheter Halland tidigare berättat så ska övergreppen mot flickan ha börjat i mars 2013 och pågått till och med december 2015. Samlagen ska ha skett systematiskt under flera års tid och även medan flickan hade ont av urinvägsinfektion och njurbäckeninflammation.

– Det är tungt material. Det är svåra saker som har hänt, säger kammaråklagare Sonja Pettersson Wallin.

Enligt stämningsansökan bör brottet anses som grovt då mannen uppvisat särskild hänsynslöshet och råhet. Flickan ska också ha varit i beroendeställning till mannen då hon nyligen flyttat till Sverige.

”Komplicerat bevismässigt”

Under fredagen inleddes rättegången mot den misstänkte. På grund av ett omfattande bevismaterial förväntas den ta hela sex dagar.

– När det gäller den här typen av brott så kan det ofta bli komplicerat bevismässigt. I det här fallet finns det omfattande skriftlig och muntlig bevisning. Och så är det många som ska höras, säger Sonja Pettersson Wallin.

Hur upplever du bevisläget?

– Jag bedömer bevisläget som mycket gott.

Mannen nekar fortfarande till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.