Manifestation mot frågeställning i folkomröstning om hotellet på Österskans

Uppdaterad
Publicerad

Gruppen samlade in över 8 000 giltiga namnunderskrifter mot hotellplanerna på Österskans och Picassoparken i centrala Halmstad, och lyckades driva fram en folkomröstning. Men de är inte nöjda. Under lördagen manifesterade de mot hur frågeställningen i folkomröstningen föreslås bli – med hjälp av ballonger.

I en lina skickades ballonger 64 meter upp i luften i Picassoparken för illustrera hur hur högt hotellet planeras bli. Enligt Pia Arborelius, talesperson för initiativgruppen, tas hela syftet med folkomröstningen bort ifall parken inte nämns.

– Nu vill politikerna plocka bort Picassoparken ur frågeställningen, och det vänder vi oss emot, säger hon.

Hotellplanerna på Österskans

Men trots lördagens manifestation tror inte Jonas Bergman (M) att det kommer att påverka hur frågeställningen blir.

– Nej den har vi kommit överens om nu i kommunstyrelsen och jag är ganska säker på att det bli samma resultat i kommunfullmäktige. Det är ju bara några kvadratmeter av Picassoparken som det gäller.

Förslaget som lagts fram är att frågan ska lyda: ”Vill du att det ska byggas ett hotell med restaurang och saluhall på Österskans enligt nuvarande förslag?”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellplanerna på Österskans

Mer i ämnet