Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Maries historia om familjehemsplaceringen. I klippet är hon i bild ersatt av en skådespelare för att skydda den placerade flickan. Foto: Godfred Epitime/SVT

”Marie” tog hand om flickan – slutade sedan som familjehem – ”Fick inget stöd från socialtjänsten”

Uppdaterad
Publicerad

Marie och hennes sambo var det första familjehemmet som tog emot den placerade flicka som nu misstänks för ett sexuellt övergrepp. Inte heller de anser att de fått nödvändigt stöd från socialförvaltningen i Halmstad.

– Det här har varit den värsta tiden i våra liv, säger Marie till SVT.

Tillsammans med sambon tog de hand om flickan i ett och ett halvt år. Det var en mycket krävande placering enligt Marie, som menar att familjen inte fick vare sig stöd eller avlastning från socialförvaltningen i Halmstads kommun.

Bland annat tog det ett halvår för socialtjänsten att återkoppla efter ett uppstartsmöte, och bristerna ledde till att Maries familj slutade som familjehem.

Misstänkt sexövergrepp

Som SVT Nyheter Halland berättat tidigare är Halmstads kommun anmälda till Ivo, som i sin tur startat en granskning av socialtjänstens hantering av flickans placering. Kommunen har även gjort en egen lex Sarah-anmälan efter kritiken från det familljehem flickan senare vistades i, där hon misstänks ha begått sexövergrepp mot ett annat barn.

Marie heter egentligen någonting annat och har i bild ersatts av en skådespelare i det här inslaget.

I klippet hör du hennes kritik mot socialförvaltningen i Halmstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.