Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christina Bengtsson, enhetschef på placeringsenheten på Halmstads kommun. I klippet svarar hon på den kritik som riktats mot socialtjänsten. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Socialförvaltningen tillbakavisar kritiken: ”Vi har en annan bild”

Uppdaterad
Publicerad

Socialförvaltningen i Halmstad tillbakavisar den kritik som riktas mot dem gällande bland annat brist på stöd till familjehem. Christina Bengtsson, enhetschef på placeringsenheten, håller inte med om kritiken i Ivo-anmälan och menar att man har en annan bild av det som inträffat.

Pers familj ställde upp som familjehem åt en flicka och fick veta att hon inte hade någon egen problematik, utan placerades i familjehem på grund av vanvård. Med tiden fick de uppgifter från flickans tidigare familjehem om att allt inte stod rätt till. Uppgifter som han säger att kommunen inte informerat om.

Per kritiserar även socialförvaltningen för att inte ha dykt upp den kväll han larmade om att den familjehemsplacerade flickan ska ha förgripit sig sexuellt på hans dotter.

Socialförvaltningen: Stämmer inte

I intervjun med SVT hävdar socialförvaltningen att de inte utelämnar viktig information till familjehem om barn som placeras hos dem.

– Jag kan säga att det inte stämmer. Men av hänsyn och respekt för de inblandade kan jag inte gå in på ärendet, säger Christina Bengtsson.

I klippet hör du hur hon ställer sig till kritiken.

Per, som vi kallar honom i den här reportageserien, heter egentligen någonting annat.

För att få svar från myndigheterna har SVT fått fullmakt från både Pers familj och en annan familj som agerat familjehem för flickan som ska ha utsatt Pers dotter för ett sexuellt övergrepp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer