Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla som tycker att beslutet är fel ska överklaga”, säger Kim Ejnarsson som äger en del av marken vid Mellbystrand i Laholms kommun. Foto: Emelie Skoog/SVT

Markägaren Kim Ejnarsson vill inte bekosta bommen vid bilstranden i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Den bilfria stranden i Laholm är närmare än någonsin. För markägaren Kim Ejnarsson innebär det att han behöver bekosta de väghinder som ska hålla bilarna borta från stranden.

Under måndagen avslog Mark- och miljödomstolen de överklaganden som kommit in angående Länsstyrelsens beslut att hindra bilar på stränderna i Laholms kommun. Det innebär att bilar varken får parkeras eller köras på stränderna från 31 maj 2024.

Fastighetsägarna kommer själva att bekosta bommar där räddningstjänsten behöver kunna komma fram. Stora stenar eller stolpar kan placeras ut där det inte behövs bommar, enligt Länsstyrelsen.

I våras pratade SVT Nyheter Halland med Patrik Nilsson, som startade en namninsamling till stöd för Länsstyrelsens beslut att hindra bilar på stränderna i Laholms kommun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Nilsson, som stöttar Länsstyrelsens beslut, tillbringar ofta helgerna i barndomsorten Skummeslövsstrand när han löptränar. Foto: Privat/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.