Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilstranden ska bommas igen. Till sommaren 2024 ska det inte få se ut så här i Skummeslövsstrand och Mellbystrand, enligt Länsstyrelsen i Halland. Se hur kommunen tänker agera nu. Foto: SVT Arkiv

Länsstyrelsens beslut: Ingen mer biltrafik på stranden i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring bilstranden i Laholms kommun har varit många men nu sätter Länsstyrelsen Halland ner foten. Från och med nästa sommar 2024 ska bommar sitta uppe och hindra biltrafiken från att ta sig ner.

– Jag är väldigt kritisk till det här beslutet, men har förståelse för att det kommer, säger Ove Bengtsson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Det är markägarna, som äger strandområdena i Mellbystrand och Skummeslövsstrand, som ska sätta upp bommar för att förhindra biltrafiken att komma ner på stranden. De ska även förse blåljusmyndigheterna med en nyckel, enligt Länsstyrelsens beslut.

Kommunen är en av markägarna, i övrigt ägs stranden av flera privatpersoner.

I klippet ovan berättar kommunstyrelsens ordförande Ove Bengtsson (C) och Strandmiljö Laholms ordförande Sten Wandel hur de ser på beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.