Nu ska jag vara helt ärlig, det är verkligen tråkigt för Laholm och många människor om det blir helt förbud med bilar på stranden, säger Patrik Slimane. Foto: Privat/SVT

Strandkörningen i Laholm överklagas: ”Jag blir irriterad på att vi inte kommer överens”

Uppdaterad
Publicerad
Frågan om det ska vara tillåtet att köra bil på stranden i Mellbystrand och Skummeslövsstrand fortsätter. Åklagare Caroline Nilsson väljer nu att överklaga den dom där Patrik Slimane friades från brott mot terrängkörningslagen.

Den 20 mars friades Patrik Slimane för brott mot terrängkörningslagen. Halmstad tingsrätt menar att området där Slimane körde ska anses som väg och inte som terräng.

Men än är det inte slut. Åklagare Caroline Nilsson menar att tingsrättens bedömning är felaktig och domen är nu överklagad till hovrätten, rapporterar P4 Halland.

– Jag har lagt fram flera skäl till varför det här strandavsnittet istället ska bedömas som terräng, säger åklagaren till radion.

Friad hoppades bli dömd

Patrik Slimane som friades från brottet hoppades egentligen på att bli fälld. Han har länge, tillsammans med föreningen Strandmiljö Laholm, kämpat för att förbjuda bilstranden. Under sommaren 2019 körde han själv på stranden medan en annan medlem i föreningen dokumenterade, för att sedan frivilligt åtalas för brottet, i hopp på att bli dömd för brott.

– Egentligen tycker jag att hela historien börjar bli ganska tråkig, jag blir liksom irriterad på att vi och alla andra inte lyckas komma överens, säger Slimane till SVT Halland.

Ni vill ju olika?

– Jag hade gärna sett en situation där fler viljor hade kunnat komma fram till en gemensam lösning, det hade jag tyckt var allra allra bäst. Där man under vissa tillfällen kanske hade behövt köra på stranden, när det är många besökare eller nyttotrafik.

Vad hoppas du på för utgång i hovrätten?

– Nu ska jag vara helt ärlig, det är verkligen tråkigt för Laholm och många människor om det blir helt förbud med bilar på stranden, MEN, i mina ögon är det ett normalt tillstånd att inte köra bil på stranden, men många människor är väldigt nöjda med så som det är i Laholm idag, jag tycker inte det är bra, säger Patrik Slimane.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer