Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mark- och Miljööverdomstolen har i en dom gett sin syn på saken och konstaterar att parkering på stranden är miljöfarlig verksamhet. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Efter domen – så ser parterna på framtiden för bilstranden

Publicerad

Länge har det gått att köra ner med bil på delar av sandstranden i Laholms kommun, vilket setts som en service. Men det har även höjts en del kritiska röster som vill få bort biltrafiken.

Mark- och Miljööverdomstolen har i en färsk dom gett sin syn på saken och konstaterar att parkering på stranden är miljöfarlig verksamhet. Men frågan är om det innebär slutet för bilar på Laholms stränder.

I klippet ovan hör du vad de två parterna, Laholms kommun och Strandmiljö Laholm, har att säga om domen – och framtiden för bilstranden.

Kommunrådet Erlin Cronqvist (C) i Laholms kommun och Patrik Slimane som representerar Strandmiljö Laholm har olika syn på om bilar hör hemma på stranden. ”Det är människorna som skall bada, inte bilarna”, säger Slimane. Foto: SVT/Privat

SVT rapporterade · Ska man få parkera bilen på stranden eller inte? Motivera gärna.

12.48
Nej, det tycker jag verkligen inte! Jag åker till stranden för att slappna av, inte se en massa bilar runt om. Fy!
13.09
Det är en väldigt bra service för mig som har svårt att ta mig fram på annat sätt.
13.25
Jag bor vid stranden och kommer att vägra ha bilar som parkerar på väg ner till stranden. Detta blir en av effekterna om bilstranden försvinner
15.17
Naturligtvis skall man få köra ned. Det finns hur många argument som helst för detta och väldigt få mot. Vad jag fått fram så bor Patrik Slimane i Stockholm. Det är mycket mer miljöfarlig verksamhet att han tar sig ned till Mellbystrand än att laholmarna får lov att parkera på stranden. Vi får helt enkelt börja verka för att stockholmarna inte får lov att ta sig ut utanför sin kommun utan stanna hemma och låta övriga Sverige leva i fred. Deras tillfälliga spridning över landet utgör verkligen en miljöfarlig verksamhet. På mer än ett sätt.
15.35
Gott kunna hålla koll på sina grejer o fälgar i dagens ditt o mitt samhälle
17.25
Oljor och bensin, har inte på stranden att göra.
17.25
Förutom de som har en funktionsnedsättning. och därför har särskilt
parkeringstillstånd, så skall det naturligtvis inte vara tillåtet med bilar på stranden.
Det är ju en självklarhet ur både miljö-, säkerhets -, och trevnadssynpunkt.
Stranden är ju också till för att kunna strosa på, fritt och lugnt, att leka på, att springa på
etc. Inga bilar ska få störa det, kan man tycka. Och bilavgaser på stranden - nej!
17.25
Trevligt att möjligheten att ta med fordonet ner till stranden finns. Underlättar för den som är gammal eller har en stor familj. Moderna bilar smutsar inte ner genom att drälla olja så miljöpåverkan torde vara rimlig i jämförelse med de fartyg som dräller lort i vattnet.
17.52
Ren lathet att köra ner med bilen på stranden, bilar hör inte hemma på stranden👎🏼
18.00
Ordet badstrand säger ju allt. Här ska barn och vuxna bada och leka och inte behöva ängslas för biltrafik. Inte någon annanstans i Sverige är det tillåtet, vad jag vet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer