Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias en av många som flyttat från Andersberg Foto: Jennifer Sandberg/SVT

Mattias en av många med svensk bakgrund som flyttat från Andersberg

Uppdaterad
Publicerad

– Något behöver göras för att förändra den negativa bilden av Andersberg, om fler med svensk bakgrund ska vilja bo kvar, säger Mattias Johansson. I klippet berättar han hur det kan göras.

Mattias Johansson flyttade till Andersberg som student, där kunde han bo i en större lägenhet för lite pengar och hade nära till vackra grönområden. Under de drygt tio åren som han bodde där använde han sin fotografering för att skildra en annan bild av Andersberg än den han upplevde syntes i media.

Statistiken om invånare med svensk respektive utländsk bakgrund är hämtad från Statistiska centralbyrån, SCB.

Så här definieras svensk och utländsk bakgrund:

”Personer med utländsk bakgrund definieras som personer som är utrikes födda, eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar. Personer med svensk bakgrund definieras som personer som är födda i Sverige med två inrikes födda föräldrar eller en inrikes född och en utrikes född förälder.”

Källa: SCB

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Redaktion Andersberg

Mer i ämnet