Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den nya regeringen för fram en ny energipolitisk agenda. Hur påverkas de halländska vindkraftsplanerna? Det ger de två halländska riksdagsledamöterna sin syn på i klippet. Foto: SVT

Mer kärnkraft och mindre stöd till vindkraften – så påverkas Halland av Tidöavtalet

Uppdaterad
Publicerad

Halland står i centrum på flera punkter i det avtal som den nya regeringen ska bygga sin energipolitik på. Kärnkraften ska byggas ut och återstart av reaktorer på Ringhals ska utredas. Planerade subventioner för ledningar till de havsbaserade vindkraftsparkerna ska däremot slopas.

De halländska riksdagsledamöterna Christofer Bergenblock (C) och Lars Püss (M) ser olika på de reformambitioner som den nya regeringen har.

– Det är oroande att regeringen lägger alla ägg i samma korg när det gäller kärnkraften, säger Christofer Bergenblock (C)

Lars Püss (M) håller inte med.

– Det är det energislag som i södra Sverige har bäst förutsättningar att kunna leverera planerbar energiproduktion, säger han.

I klippet diskuteras den nya regeringens energipolitiska ambitioner av de två halländska riksdagsledamöterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.