Per Svensson (S) tillträdande ordförande i kommunstyrelsen. Foto: SVT

Miljonsatsning på ökad trygghet

Uppdaterad
Publicerad

Det nya styret i Falkenbergs kommun, Framtid Falkenberg, gör en ny miljonsatsning på trygghet i bostadsområden. Fokus ligger på ställen de menar har problem, som Falkagård och Sloalyckan.

Falkagård finns inte längre med på polisens lista över utsatta områden i Sverige, men det nya styret menar ändå att det finns saker att arbeta med för att öka tryggheten.

– Det är inte utsatt på ett sådant sätt som polisen menar. Men det är inte ett område som är tryggt dygnet runt, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens tillträdande ordförande.

Miljonsatsning

Falkenbergs kommun ska nu satsa 2,5 miljoner kronor årligen på trygghetsarbete. Tre personer ska anställas på heltid för att bland annat arbeta med socialt arbete och insatser riktade mot unga – i områden som man menar har problem.

– Satsningen innebär att det nu kommer finnas resurser ute i områdena som kan skapa trygghet, säger Per Svensson (S).

Falkagård och Sloalyckan är i fokus och insatserna ska ske i samverkan med Polis, Region och ideella krafter.

– Istället för att vi bara lämnar de här områdena åt sitt öde, så vill vi jobba med det goda krafterna som finns här. Även anordna aktiviteter för de ungdomar som tyvärr inte har så mycket att göra utan istället hittar på massa dumheter, säger Per Svensson (S).

”Måste reagera”

SVT Nyheter träffar honom på Falkagård. En del av staden där många, enligt Per Svensson, känner sig otrygga.

–  Det gäller särskilt boende i anslutande områden runt omkring. Jag har träffat såpass många som känner sig otrygga och då måste vi reagera på det, säger Per Svensson.

I klippet kan du se boende på Falkagård berätta om sina tankar om området och vad som behövs göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.