Den svarta Porschen som ska ha kört i hög fart på gågator och en gångbro i centrala Halmstad hittades av polisen i ett parkeringsgarage. Foto: POLISEN

Misstänkt vansinnesförare i Halmstad identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker nu en Halmstadbo i 40-årsåldern som föraren bakom vansinnesfärden i centrala Halmstad i början av augusti. Med en lyxbil ska mannen i hög fart ha kört rakt genom staden full av människor.

Mannen är delgiven misstanke om grov olovlig körning, framkallande av fara för annan och grov vårdslöshet i trafik efter att i hög fart ha kört genom centrala Halmstad vid sextiden på kvällen den tredje augusti. Han är inte ägare till fordonet, en Porsche.

– Exakt hur eller varför han satt bakom ratten vill jag inte gå in på, men han är bekant med ägaren, säger Thomas Turesson, polisens förundersökningsledare.

Bevisläget bra

Vilken bevisning som ligger bakom att mannen identifierats vill han inte gå in på i detalj, eftersom det är en pågående utredning. Men han menar att materialet man fått in så här långt är tillräckligt omfattande.

Däremot har svar ännu inte inkommit för de dna-prover som skickats på analys.

– Det finns saker i utredningen som styrker att det var han som körde. Jag tycker att bevisläget är så pass bra så jag kommer att överlämna det till åklagare.

Det kan ske inom två, tre veckor, efter att ytterligare vittnesförhör har hållits.

Förnekar brott

Det var vid sextiden på kvällen 3 augusti som en polispatrull sökte kontakt med föraren i en Porsche i centrala Halmstad när föraren valde att lämna platsen. I hög fart körde denne sedan genom staden som var full av folk, bland annat över en gångbro.

Polisbilen tog med tanke på platsen och tidpunkten inte upp jakten utan fordonet kunde försvinna.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.