Följ med när Fredrik Lagström visar runt på nattkaféet och berättar varför han tror att det kan bli svårt att nå fram med vaccineringen till hemlösa. Foto: Elin Schwartz/SVT

Nattkaféet för hemlösa: ”Kan bli svårt nå fram med vaccinering”

Publicerad

På Nattkaféet för hemlösa i Halmstad ser man ett behov av vaccinering av hemlösa – men man tror att det kan bli svårt för vården att nå gruppen. Nu vill man bidra med hjälp.

Nattkaféet för hemlösa i Halmstad drivs av Halmstads Kristna Råd och förra året kom ungefär 90 personer dit för att äta, sova eller duscha. Nu har Region Halland tagit kontakt med nattkaféet för att nå personer som lever i hemlöshet.

– För en del av våra besökare finns det en rädsla, att ”om jag blir sjuk och så säger de att jag ska vara hemma och jag inte kan vara här på kaféet – var tar jag vägen då?” Men för många andra blir det här så abstrakt, när man har så många andra problem, berättar föreståndaren Fredrik Lagerström.

Coronapandemin

Han hoppas på en lösning där kaféets gäster kan vaccineras på plats.

Följ med när han visar runt på nattkaféet och berättar om varför det kan bli svårt att nå hemlösa när det gäller vaccinering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet