Se Alexander Ivanov förklara mer kring turerna med hans nedbrunna pizzeria, medan Eva Henningsson Granath berättar om kommunens syn på saken. Foto: SVT/Ida Röök Svalander och Daniel Strömbäck

Nedbrunna pizzerian i Åled riskerar att inte få byggas upp

Uppdaterad
Publicerad

I mitten på september brann Alexander Ivanovs pizzeria ner. Branden misstänks ha varit anlagd och nu kommer ännu ett bakslag för ägaren. Byggnaden har saknat bygglov – trots att han har bedrivit sin verksamhet där i tio år. Detta betyder att ett eventuellt återuppbyggande försvåras.

Sedan pizzerian som bann ner har ortsborna i Åled, i Halmstads kommun, engagerat sig för att ägaren ska kunna bygga upp den. Nu meddelar kommunen att marken inte är godkänd att bedriva pizzeria på samt att den har saknat bygglov, detta trots att ägaren bedrivit sin verksamhet där plus betalat arrende till kommunen under tiden.

– Det känns väldigt tungt, när jag fick beskedet blev jag oerhört ledsen. Men jag ska kämpa, jag tänker inte ge upp, säger Alexander Ivanov.

Se klippet ovan där Alexander förklarar mer kring turerna och kommunen redogör för vad som kommer hända nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.