Maj-Lis Andersson stod i spetsen när SPI i Halmstad bytte namn till Trygghetspartiet. Foto: SVT

Nu är det klubbat – SPI blir Trygghetspartiet

Publicerad

Det som tidigare var SPI välfärden i Halmstad är nu Trygghetspartiet. Det står klart efter att falangen med Maj-Lis Andersson i spetsen hållit ett extra årsmöte på lördagen.

Det har varit en stormig mandatperiod för SPI välfärden i Halmstad. Partiets båda platser i fullmäktige besitts av de två politiska vildarna av Bo Fridolph och Arnold Gustavsson efter att de lämnat partiet under mandatperioden.

När partiet lokalt i augusti ville byta namn till Trygghetspartiet för att slippa stämpeln som ett parti med politiska vildar kastades alla styrelsemedlemmar ut eftersom partiets riksavdelning såg namnbytet som en önskan att bilda ett nytt parti.

LÄS MER: Fridolph lämnar SPI Välfärden

Sedan dess har det varit oklart vem som styr partiet lokalt. Avhopparna Bo Fridolph och Arnold Gustavsson har försökt göra comeback i partiet och anser att det är de som styr partiet, vilket den petade ordföranden Maj-Lis Andersson, och resterande styrelsemedlemmar, helt avvisat.

Eniga om namnbyte

Och på lördagen höll styrelsen med Maj-Lis Andersson i spetsen ett extra årsmöte där det beslutades att partiet ska byta namn till Trygghetspartiet.

– Vi var 20 stycken på mötet och alla var helt eniga om att det är bäst att byta namn, säger Maj-Lis Andersson.

Behåller partikassan

Med ett år kvar till valet har nu partiet med det nya namnet mycket jobb att göra för att återvinna förtroendet hos väljarna, menar Maj-Lis Andersson.

– Vi måste vi övertyga våra väljare att de kan lita på oss, så vi ska göra så gott vi kan, säger hon.

Trygghetspartiet behåller samma organisationsnummer som SPI välfärden och behåller därför också partikassan och partibidraget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer