Inne i ett skogsparti har man grävt fram det trasiga röret. Foto: SVT

Här lagas den trasiga vattenledningen

Uppdaterad
Publicerad

I Falkenberg meddelar nu Vivab att man är helt säkra på att den trasiga vattenledning man hittat är orsaken till den stora vattenläckan. På måndageftermiddagen påbörjas lagningen av ledningen.

I delar av Falkenbergs kommun råder fortfarande bevattningsförbud. Vatten får enbart användas till matlagning och personlig hygien. Men på måndagseftermiddagen startar arbetet med att laga den trasiga ledningen.

Röret som läcker ligger en bit under jord i ett område strax väster om Falkagård. Den ligger mitt inne i ett skogsparti med buskar och träd i vägen, så för att komma åt röret så har det krävts en del röjningsarbete.

Hur lång tid lagningsarbetet kommer att ta går inte att säga. Under tiden arbetet pågår så kan dricksvattnet i området tillfälligt bli lite grumligt eller brunt.

– Det är inget som är farligt på något sätt. Vattnet går fortfarande att dricka säger Andreas Eriksson kommunikationschef vid Vivab.

Kan dröja ett tag

Vattennivåerna har nu återhämtat sig ganska bra. Både tack vare att allmänheten har hjälpt till att spara på vattnet, och på grund av att man stängt av den trasiga ledningen.

– Men det kommer dröja ett tag innan vi häver bevattningsförbudet, säger Andreas Eriksson och uppmanar samtidigt alla att fortfarande vara sparsamma med vattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.