Uppbyggnad av Halmstad Arena inför lag-VM i bordtennis. Foto: SVT/Kristian Åkergren

Nu förvandlas Halmstad arena till VM-stadion

Uppdaterad
Publicerad

Under en tiodagarsperiod pågår uppbyggnaden på Halmstad arena inför lag-VM i bordtennis, som drar igång den 29 april. Nytt golv läggs, lampor hängs upp och ny teknik installeras. Sammanlagt kostar projektet fem miljoner kronor.

Nu är det bara drygt en vecka kvar till ett av Sveriges största internationella idrottsevenemang startar i Halmstad. Sammanlagt kommer gäster och spelare från 100 nationer, vilket förväntas skapa ett stort globalt intresse.

I veckan drog den omfattande uppbyggnadsfasen igång. Sammanlagt är det fem hallar som får nytt utseende. Tre blir spelhallar och två blir träningshallar.

VM i bordtennis 2018

Viktigt med golv och ljus

– Det är ju väldigt omtumlande. Man har suttit och planerat väldigt länge och nu flyger det in saker från höger och vänster. Arbetet är omfattande. Vi lägger undergolv och sen en speciell bordtennismatta ovanpå, som skapar bra förutsättningar för spelarna, säger den tekniska direktören Mikael Andersson.

Golvet är viktigt för att de som spelar ska kunna få fäste med skorna och för att de ska kunna se bollen. Men det är mycket annat som händer i hallarna. I en av dem kommer de sättas in 250 läktarplatser och i huvudhallen byggs en pressläktare. Dessutom ligger mycket fokus på tekniken.

Biljettförsäljning över förväntan

– Vi installerar en hel del lampor för att kunna belysa borden och skapa en bra stämning i arenan för publiken, säger ljusteknikern Pontus Thorén.

Enligt projektledarna ligger man i fas med planen och förhoppningen är att den första delen av arbetet ska vara klart på måndag. Att VM närmar sig märks tydligt menar de. Biljettförsäljningen är över förväntan.

– Det tickar på ganska bra. Vi närmar oss 10 000 förköp, vilket vi är väldigt stolta över. Vill man se mycket bordtennis ska man komma i början för det är då det många matcher, säger projektledaren Johnny Ewerstein.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i bordtennis 2018

Mer i ämnet