Projektledaren Johnny Ewerstein och det koreanska bordtennislaget. Foto: SVT/Svenska Bordtennisförbundet

Uppmärksamheten för VM ökar efter Koreas sammanslagning

Uppdaterad
Publicerad

Det enade koreanska bordtennislaget har blivit en världsnyhet. Det här har genererat ett större intresse för både Halmstad och världsmästerskapen, något som arrangörerna nu förbereder sig på.

Det var under torsdagen som världsnyheten kablades ut. Nord-och Sydkorea går samman i ett lag under lag-VM i bordtennis, något som går i linje med de båda ländernas mål om ”varaktig fred” på den koreanska halvön. Inte helt oväntat blev beslutet uppmärksammat världen över.

Halmstad sekundärt

– Det är klart det är stort. Det blir mycket snack och fler får ju reda på att det är VM i Halmstad, säger Johnny Ewerstein, projektledare för VM.

VM i bordtennis 2018

Flera medier har redan tagit sig till Halmstad Arena och ännu fler är på ingång. Johnny Ewerstein anser att det är roligt att Halmstad hamnar på kartan men att det ändå är sekundärt.

– Man blir så klart stolt eftersom det är ett historiskt ögonblick. Men att länderna slås samman är viktigare än att Halmstad syns, säger han.

Sverige spelar två matcher

Korea möter Japan klockan 11 på fredagen. Även Sverige har några matcher att spela.

– Damerna möter Polen klockan 13.00 för B-slutspel. Sen möter de svenska herrarna England klockan 18 i kvartsfinalen, säger Johnny Ewerstein.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i bordtennis 2018

Mer i ämnet