Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De tillfälliga vaccinbåsen i Tingbergshallen i Kungsbacka har inte fullt tjänat sitt syfte. Nu blir de leksakslådor åt barn. I klippet ser du Simon Johansson färdigställa lådorna. Foto: Casper Sewerin/SVT

Nu rivs vaccinationscentralerna – båsen blir till leksakslådor

Uppdaterad
Publicerad

Nu monteras vaccinationscentralen i Kungsbacka ner – men materialet ska leva vidare, bland annat som leksakslådor på kommunens förskolor.

– Det är slöseri att inte ta vara på det här fina materialet, säger underhållsteknikern Simon Johansson.

Tingbergshallen i Kungsbacka är en av fyra storskaliga vaccinationscentraler i Halland som nu avvecklas. Efter massvaccineringen mot covid-19 ska lokalen nu återställas till idrottshall.

Övriga tillfällga vaccinationscentraler i Halland har varit i Arena Varberg, gamla biblioteket i Falkenberg och Halmstads arena. Samtliga är nu avvecklade. Från och med vecka 39 sker vaccinering mot covid-19 på ett 20-tal vårdcentraler runt om i länet och på tillfälliga drop in-mottagningar som sätts upp utvalda platser i länet.

I klippet ovan ser du hur Kungsbackas kreativa lösning på återanvändningen av materialet i vaccinationsbåsen går till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet