Hoverboraden som började brinna på Fyllinge i Halmstad på tisdagen. Foto: RäddningstjänstenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ny brand i hoverboard

Publicerad

Ett litet barn var ensamt hemma när en hoverboard började brinna i en lägenhet utanför Halmstad på tisdagen. En granne såg vad som hände och kom till undsättning.

Branden startade strax efter klockan 13.00 på Fyllinge i Halmstad.

Ett barn i 6-7-årsåldern rusade ut ur en lägenhet och ropade på hjälp efter att en så kallad hoverboard, en elektrisk åkbräda, som stått på laddning i köket plötsligt fattat eld.

Granne släckte branden

En granne kom till undsättning och kunde släcka branden med vatten innan räddningstjänsten kom fram till platsen.

Lägenheten rökskadades men ingen person skadades.

Andra hoverboradbranden i Halland

Det är andra gången på kort tid som en hoverboard börjar brinna i Halland. Den 29 juli hände samma sak i Varberg och även där inträffade branden när brädan stod på laddning.

Då skadades en man som skulle slänga ut den brinnande brädan ur huset. Brädan exploderade och mannen träffades bland annat på ena benet av batterier som slungades ut.

– Jag är helt blå på benet nu och har en brännskada. Barnen var bara fyra, fem meter därifrån när den exploderade, det är tur att de inte blev skadade, berättade mannen för SVT några dagar efter händelsen.

Räddningstjänsten manar till försiktighet

Eftersom liknande bränder hänt förr skriver räddningstjänsten i Halmstad nu på sin Facebooksida att man ska ha koll på sin hoverboard:

”Detta är tyvärr inte det första tillbudet med denna så populära leksak. Därför uppmanar vi er nu till att inte ha dessa på laddning utan uppsikt och särskilt inte på nattetid!”, skriver de.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer