Resepolicy klubbad för alla anställda och politiker i Region Halland

Uppdaterad
Publicerad

Regionfullmäktige har nu beslutat om en mötes- och resepolicy som omfattar både anställda och förtroendevalda politiker i Region Halland. Startskottet var en motion från Miljöpartiet i slutet av 2019.

– Vi tycker att policyn kan bli lite mer specifik. Men det är bra att den nu överhuvudtaget finns, säger Maria Losman (MP).

Ett övergripande mål i policyn är att möten och resor ”sker på ett hållbart sätt, är kostnadseffektiva och säkra samt bidrar till en effektiv verksamhet och en god arbetsmiljö.” Enligt riktlinjerna ska i första hand möjligheten för digitala möten övervägas för att undvika resor. Tåg ska väljas framför bil och flyg och korta resor ska ske med cykel eller gång.

Tidigare har förtroendevalda i regionen inte haft någon resepolicy och inte heller alla anställda, beroende på vilken förvaltning de jobbat på.

– Vi tyckte att det behövdes för hela regionen. Det viktiga nu är att riktlinjerna verkligen följs, säger Maria Losman (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.