Helén Rosenberg är positiv till den nya cykelteknikerutbildningen. Foto: TT/Pressbild

Ny utbildning i Båstad: ”cykeltekniker”

Publicerad

Akademi Båstad har tillsammans med Båstads Turism och Näringsliv snickrat ihop en yrkesvuxutbildning till cykeltekniker. Den ska starta redan i januari.

SVT har tidigare berättat att det är brist på cykeltekniker och det kombinerat med ett ökat intresse för miljö är bakgrunden till den nya utbildningen.

– Vi har tagit fram en skräddarsydd utbildning så att branschen får möjlighet att snabbt få fram kompetent personal som jobbar i cykelbutiker eller verkstäder och kan ta hand om cyklarna när säsongen drar igång, säger Helén Rosenberg, utbildningsledare på Akademi Båstad, på kommunens hemsida.

Utbildningen unik i landet

Utbildningen startar i januari och avslutas i juni. Den teoretiska undervisningen ska drivas på Akademi Båstad, varvat med praktik på företag. Praktiken ska utgöra ungefär 60 procent av utbildningen. Teori, praktik och samarbete med branschen gör utbildningen unik i landet.

Nästan vem som helst kan söka utbildningen, det krävs grundskoleutbildning, att man kan svenska och att man går på ett informationsmöte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.