Richard Näslin har haft en gård utanför Köinge i cirka 10 år. Där föder han bland annat upp linderödssvin och ungerska ullsvin som senare går till slakt. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Ökad efterfrågan på svenskt kött under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Nu under coronapandemin märker flera köttproducenter av en ökad efterfrågan på lokalproducerat kött. Detta enligt näringslivsorganisationen Svensk Handel. En av dem som känner igen sig är Richard Näslin som har en köttgård utanför Köinge i Falkenbergs kommun, där han föder upp grisar, får och kor till slakt.

– Folk letar mindre butiker där det inte är så mycket folk. Samtidigt vill de ha en upplevelse och då passar ju gårdar bra. Många vill även stötta de lokala producenterna, säger Richard Näslin.

Starta klippet ovan för att följa till gården och höra Richard berätta mer om den starka trenden där konsumenter verkar söka sig till svenska närproducerade köttprodukter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet