Foto: SVT/Bertil Ericson/TT

Ökning av antagna studenter på Högskolan i Halmstad

Publicerad

I dag får 8 908 personer beskedet att de antagits till ett program eller en kurs på Högskolan i Halmstad i höst. Det är en ökning med 1 107 personer jämfört med förra årets antagning.

Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten i Sverige som ökar mest vad gäller antagna studenter. Enligt skolan är en förklaring till ökningen att fler fristående kurser ges med många antagna. Den största anledningen till ökningen är en ny webbaserad distanskurs, Projektledning och projektarbete 1, med 700 antagna och 351 reserver.

”Korta fristående kurser på distans lockar alltid många sökande, men det är också många som tackar nej eller hoppar av, så vi gör stora överintag på de kurserna”, skriver högskolan på sin webbsida.

Flera populära program

Enligt högskolan är de populäraste utbildningsprogrammen sjuksköterskeprogrammen i Halmstad och Varberg och de olika ekonomprogrammen. Flera av dessa har ökat antalet utbildningsplatser något, men har ändå flera hundra reserver i kö till platserna. Däremot har söktrycket minskat till grundlärarprogrammen för åk F–3 och åk 4–6. Även till ingenjörsprogram är det färre som söker.

Den som har fått en plats måste tacka ja senast den 27 juli, det gäller både antagna och reserver. Besked till personer som är reserver om de kommit in till kurser eller program kommer den andra augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer