Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Folk är rädda. Man kan få en sten flygandes genom rutan när som helst”, säger en busschaufför som ofta kör sträckan. Mer om situationen ser du i klippet. Foto: Privat

Omskriven busstur i Kungsbacka ställs in efter stenkastning – igen

Uppdaterad
Publicerad

Äggkastning, stenkastning och hot är inget nytt på busslinje 720 till och från Särö. Men nu tvingas bussbolaget vidta drastiska åtgärder.

– Säkerheten för förare och passagerare går först, säger vd Oskar Nelson Danevad.

Det är områdena kring Särö centrum och Kullavik som drabbas när avgångarna efter klockan 20 ställs in veckan ut, till att börja med.

– Jag tog beslutet baserat på den utveckling jag har sett. Det är oacceptabelt, säger Oskar Nelson Danevad, vd på KE's bussar som trafikerar linje 720.

Dialog med polis och kommun

Han berättar att man för dialog med Västtrafik, kommun och polis för att få bukt med problemen. Busslinjen har utsatts upprepade gånger genom åren och nu har oroligheterna tagit fart igen.

– Vi har gjort riskbedömningar tidigare och det är därför vi agerar snabbt och ställer in turen nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.