I klippet berättar Sara Karlsson,ordförande för Lärarnas Riksförbunds studerandeförening i Halmstad, vad de menar att Högskolan kan göra bättre. Foto: SVT

Lärarstudenter i Halmstad tvingas ut på praktik i pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Coronaråden skärps i Halland, och invånarna uppmanas att arbeta hemifrån och avstå från fysisk kontakt. Samtidigt ska lärarstudenterna på Högskolan i Halmstad åka ut på praktik. Flera studenter som hört av sig till SVT Nyheter Halland vittnar nu om oro.

– Det behöver finnas alternativa lösningar, säger Sara Karlsson, ordförande för Lärarnas Riksförbunds studerandeförening i Halmstad.

Högskolan i Halmstad beslutade inför hösterminen att lärarstudenterna återigen skulle delta i sina VI-dagar, en kortare praktik som varar två dagar i sträck då och då, vilket flera studenter som SVT Nyheter Halland har pratat med ställer sig kritiska till. De menar att det är orimligt att ena dagen vara på högskolan och andra på förskolan, under en pandemi.

– Vi har fortfarande vårt uppdrag, att ge studenterna den kvalité som de har rätt till i sin utbildning och det är det vi försöker göra på bästa sätt, säger Mattias Nilsson, avdelningschef för lärande på Högskolan i Halmstad i SVT:s intervju som du ser här.

Se klippet för att höra studenternas kritik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet