Arkivbil. Foto: SVT

Par snodde bil från bilfirma i Halmstad

Publicerad

Två personer – en man och en kvinna – greps under lördagen misstänkta för att ha stulit en bil från en bilfirma i Halmstad. Polisen kunde senare stoppa dem på E6an tack vare att ett vittne blivit misstänksam och hängt efter.

Det var strax före lunchtid som tillgreppet skedde. Ett vittne uppmärksammade hur två personer som befann sig inne på bilfirmas uppställningsplats. En av personerna körde i väg i en bil som de båda kom till platsen med. Samtidigt körde den andra personen iväg i en annan bil i snabb fart.

Lastade över föremål

Vittnet, som tyckte det hela kändes en smula märkligt, följde efter. En bit från bilfirman stannade de båda bilarna för att lasta över föremål från den ena bilen till den andra.

 Därefter brände de ut på E6an i den bil som vittnet misstänker stals från bilfirman. Den andra bilen lämnades kvar på platsen.

Polis hann ikapp

Färden gick norrut mot Falkberg och i höjd med Heberg hann en polispatrull ikapp och kunde stoppa paret. Vid en kontroll med bilfirman konstaterades att bilen de körde hade stulits.

Både mannen och kvinnan greps misstänkta för tillgrepp av bil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer