Mattias Bengtsson, ledamot i Getingeskolans föräldraförening och Håkan Axelsson, ordförande i Getinge samhällsförening, är glada över att paviljongerna nu tar plats vid Getingeskolan. Foto: SVT

Paviljonger anländer till Getingeskolan

Uppdaterad
Publicerad

Nu sätts paviljonger på plats vid skolan i Getinge. Lokalerna ska rymma totalt 540 elever och beräknas stå klara i höst.

Förra hösten stängdes högstadiedelen på Getingeskolan efter att brister i inhomhusmiljön upptäckts. Flera elever upplevde symptom som trötthet och eksem. Undervisningen flyttades och har sedan dess bedrivits på Plönningeskolan.

Läs mer: Elever sjuka enligt skolsköterska

Vissa elever stannar på Plönninge

Vid hösterminens start är planen att årskurs 6-9 kommer flytta in i de första paviljongerna, och efter höstlovet ska även eleverna i årskurs F-3 vara inflyttade. Årskurs 4 och 5 kommer att gå kvar på Plönninge tillsvidare.

Krisgrupp får beröm

Vid månadsskiftet februari-mars tillsattes en så kallad krisgrupp för att arbeta med planeringen av de nya lokalerna. I gruppen fanns representanter från räddningstjänsten, miljöförvaltningen, fastighetskontoret, och barn- och ungdomsförvaltningen.

Mattias Bengtsson, ledamot i Getingeskolans föräldraförening, ser positivt på det som gruppen åstadkommit men vill se att politikerna kommer med permanenta lösningar.

– Det är jättebra att det löser sig med bra lokaler för våra barn och att kommunen har tagit våra barns och pedagogers arbetsmiljö på största allvar, men vi hoppas att kommunen kan ta ett snabbt beslut om en ny skola för det är en oerhört dyr lösning med paviljonger tror jag. Både hyresmässigt och driftsmässigt.

Oklar kostnad

Christer Nilsson, projektansvarig på fastighetskontoret, kan i nuläget inte säga vad kostnaden blir.

– Jag har inte den siffran i dag. Modulerna är en sak med sedan tillkommer kostnader för allt annat som håller på att göras. Utifrån det kommer man senare kunna se vad hyran blir, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.