Inga-Lill Lundström ordnar raggarbilar till pensionärer på Floragården Foto: privat

Pensionärer får åka raggarbil

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska pensionärerna på Floragården i Falkenberg få åka raggarbil. Tre bilar är fixade, nu söker Inga-Lill Lundström efter fler som kan låna ut sina bilar.

Den 13-14 juli kommer Falkenberg fyllas av veteranfordon när bilträffen Wheels and Wings anordnas. På söndag den 8:e juli vill Inga-Lill Lundström även ge pensionärerna på servicehuset Floragården i Falkenberg en chans att njuta av gamla bilar.

– Jag vill att de ska få en känsla av att åka runt i gamla fina bilar. Vi hoppas 20-30 pensionärer ska få chansen. Men vi behöver fler bilar, många ska åka till en bilträff i Västerås samma helg, säger Inga-Lill Lundström, som jobbar med att arrangera aktiviteter på Floragården.

Starkt engagemang

På måndagen valde Inga-Lill Lundström att efterlysa bilar på en Facebookgruppen ”Händer i Falkenberg” och lokalinvånarnas engagemang är starkt, med flera delningar och tips på bilägare.

Förra året ordnades gamla bilar till de boende på Floragården, något som blev uppskattat.

– Alla var jätteglada, de som körde bilarna har frågat om de inte kan komma tillbaka och köra igen. Men det är också viktigt att det är lätt för de äldre att ta sig in och ur bilarna. Vi har ordnat med tre bilar redan, men hoppas vi får tre till, säger Inga-Lill Lundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.