Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läkarna Selamawit Mekuria och Gith Eng vid Hallands Sjukhus vill se att regionspolitikerna gör Region Halland mer konkurrenskraftiga som arbetsgivare. Foto: Jennifer Sandberg

Operationssalar i Halland står tomma i brist på personal – läkare slår larm

Uppdaterad
Publicerad

Personalbrist inom operationsvården leder till lägre operationskapacitet under hösten och vintern, det larmar tjugo läkare ifrån Hallands sjukhus om. I ett upprop skickat till regionpolitikerna i Halland kräver de en handlingsplan för hur ledningen ska åtgärda personalbristen.

Klicka på klippet för att höra läkarnas frustration och den politiska ledningen svara

Efter två och ett halvt år av uppskjutna operationer under pandemin hade kollegorna Gith Eng och Selamawit Mekuria hoppats att man nu skulle kunna komma ikapp med fler planerade operationer.

Bristerna i personalgruppen beror enligt Christian Lidén som är ordförande för Driftnämnden Hallands Sjukhus på pensionsavgångar och personal som bytt jobb inom regionen eller som sagt upp sig.

– Det är olyckligt att vi inte kan operera med full kapacitet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.