Räddningstjänsten är på plats med fem enehter utanför Ica Maxi i Kungsbacka. Foto: SVT

Personen som orsakade gaslarm kan finnas på film

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan utrymdes Ica Maxi i Kungsbacka efter att personalen känt en stark lukt. Det visade sig senare vara en burk med svavelhaltigt innehåll. Nu begär polisen in film från övervakningskamerorna som finns vid pantmaskinerna dit lukten kunde lokaliseras.

Det var i fredagsmorse som Ica Maxi i Kungsbacka fick utrymmas efter att personalen känt en konstig lukt. En person fick föras till sjukhus för illamående och polisen utreder misstankar om framkallande av fara för annan.

Lukten kunde senare lokaliseras till det område i butiken där pantmaskinerna står och en pantad burk som innehöll rester av ett oidentifierbart ämne kunde tas ut. Nu begär polisen in film från övervakningskamerorna som finns vid pantmaskinerna.

– Vi har begärt att butiken ska säkra filmerna så att de inte raderas så att vi kan granska dem, säger förundersökningsledare Lars Liffner till SVT nyheter Halland.

Många kunder pantar där, hur troligt är det att ni  kommer att kunna hitta någon misstänkt på filmerna ?

– Det får vi se. Vi prövar alla vägar,säger Lars Liffner.

Forensiskt centrum undersöker

Burken med det svavelhaltiga innehållet är skickat till NFT, Nationellt forensiskt centrum, för att fastställa exakt vad det rör sig om för ämne.

– Burken är tillknycklad men går att undersöka ändå, säger förundersökningsledare Lars Liffner.

Kan det finnas kvar DNA-spår och fingeravtryck på burken?

– Det är oklart, den har blivit både nedkletad och tillknycklad men det får NFG titta på såklart, säger Lars Liffner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.