Petter Stordalen och Boris Lennehov på måndagens presskonferens i Varberg. Foto: SVT

Petter Stordalen satsar på Varberg

Publicerad

På måndagen offentliggjordes att hotellmagnaten Petter Stordalen kommer driva det nya hotellet i Västerport, Varberg. Det meddelades vid en presskonferens på Campus, där SVT var på plats.

I februari blev det klart att fastighetsbolaget Casmés förslag vann tävlingen om vem som skulle få bygga det nya hotellet. Fastighetsbolagets styrelseordförande, Boris Lennehov, som även är vd för Gekås i Ullared, fanns på plats vid presskonferensen.

Norska hotellkungen och miljardären Petter Stordalen driver redan 193 hotell med sammanlagt 16 000 anställda. Sedan 1996 har han köpt upp och drivit hotell i Sverige, Norge, Danmark, Finland och de baltiska länderna.

Känd för sina spexiga invigningar

Petter Stordalen är sedan tidigare känd för sina spektakulära hotellinvigningar. Vid öppningen av ett nytt hotell på Arlanda flygplats anlände han i helikopter och firades sedan ner i en lina längs husfasaden.

Hotellet kommer att utgöra ett nav i den nya stadsdelen Västerport som är under utveckling. Ett av kommunens krav inför beslutet om hotellbygge var att den nedersta våningen på hotellet skulle vara publik. I förslaget som presenterades i början av året fanns planer på såväl foodcourt som saluhall på entréplan.

Illustration på hur hotellet kan se ut. Foto: Fredblad Arkitekter AB

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varberg

Mer i ämnet