Under denna vecka är delar av Falkenbergpolisen i Ullared. Foto: Falkenbergpolisen

Polisen campar i Ullared

Publicerad

Under veckan flyttar delar av Falkenbergs polishus till Ullared. Personal från både utredningsverksamhet och ingripandeverksamheten kommer att vara på plats.

– I grund och botten handlar det om ett brottsförebyggande arbete. Vi fördjupar vår samverkan med Gekås och för att synas. Vi kollar inte på något specifikt brott nu, säger Anders Persson, stationsbefäl på Falkenbergspolisen.

I går besökte 8 000 kunder varuhuset och det finns risk för stölder, enligt polisen. 

– Vi vet att varuhuset har blivit utsatt för stöld även fast vi är här. Exempelvis fick väktare in tomma kartonger av personalen som det legat mobilfodral i, säger han.

Vad gör ni i Ullared?

– Vi pratar med folk och personalen på varuhuset. Vi har uniformerad personal och personal från vår utredningsverksamhet här, säger Persson.

Är det här ett sätt att komma närmare medborgarna?

– Absolut, det är ett stort syfte till varför vi är här. Många kommer fram och frågar saker, det är alltifrån vad vi gör här till att få hjälp med körskortfrågor. Vi försöker hjälpa till och kan vi inte svara så försöker vi hänvisa till rätt person eller lotsa dem till rätt insats.

Till och med söndag går det att träffa polisen i Ullared.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer