Polisen i Halland söker en försvunnen man. Knappt en månad har gått sedan mannen sågs senast. Foto: TT/SVT

Polisen letar efter försvunnen person

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Halland söker en försvunnen man. Mannen anmäldes försvunnen den 2 maj och bilen sågs sist på en parkering i Ullared.

– Vi tror att han har utsatts för brott, säger Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare på polisen.

Knappt en månad har gått sedan mannen, som är i 40-årsåldern, sågs senast. Han driver en verksamhet i Älvsered i Falkenbergs kommun och är hemmahörande i Svenljunga.

– Han lämnade bostaden på morgonen den 1 maj. Det är den sista iakttagelsen vi har av honom, säger Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare på polisen.

Försvann från Älvsered

Polisen misstänker brott

Dagen efter anmäldes han försvunnen av anhöriga. Försvinnandet har skapat många frågetecken, eftersom mannen beskrivs som en plikttrogen person.

– Brottsrubriceringen är människorov. Vi tror nämligen inte att han har försvunnit frivilligt eller han skulle ha förvirrat sig i skogen. Vår misstanke är att han har utsatts för någon form av brott, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Kan man gå in mer specifikt på vad för typ av brott?

– Vi vill inte gå in mer i detalj eftersom det råder förundersökningssekretess. Men jag kan säga att det är svårt att tro att han bara skulle lämna sin familj utan att lämna något meddelande. Det finns även andra uppgifter i utredningen som gör att vi tror att han utsatts för brott, fortsätter han.

Bilen i Ullared

Mysteriet fortsätter. Den 7 maj hittades hans bil – en silverfärgad Ford Mondeo – vid Hotell Ullareds parkering i centrala Ullared. Polisen vet inte när den parkerades där.

– Bilen kan ha kommit dit tidigare. Om någon har sett när den kommit dit är vi tacksamma för uppgifter. Vi vet inte ens om han har varit i Ullared. Mannen kan ha kört dit bilen själv, eller så har någon annan kört den, man kan bara spekulera, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med något signalement på hur mannen ser ut.

Missing People har letat

Utredningen leds av internationella åklagarkammaren i Göteborg som arbetar nära grova brott i Halland. Sedan ett par veckor tillbaka arbetar ett stort antal poliser och utredare i detta ärende.

– Vi har knackat dörr i Älvsered och fortsätter att hålla förhör med olika personer. Vi håller även på med andra utredningsåtgärder som vi väljer att hålla för oss själva, säger Perlinger.

Missing People har även varit inblandade i början.

– Vi har varit i kontakt med dem. Det är dock svårt att leta eftersom vi inte har något specifikt område att gå på, säger han.

Polisen vill ha tips

Den som har mer information ombedes att kontakta polisen på telefon 114 14.

– Alla tips är värdefulla för oss. Det kan vara en liten pusselbit som vi saknar, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvann från Älvsered

Mer i ämnet