Se när SVT möter polisens utredare på plats i Älvsered. Foto: SVT

Polisen ser ett tydligt motiv till försvinnandet

Uppdaterad
Publicerad

Den 40-årige butiksägaren har nu varit försvunnen i ett halvår och de som misstänks för att ha rövat bort honom har släppts. Men polisen ser ett tydligt motiv till försvinnandet.

Den var den första maj som den 40-årige mannen lämnade sin bostad i Svenljunga i Västra Götaland och åkte till sin butik i Älvsered i Falkenbergs kommun. Därefter kom han aldrig hem igen.

Trots att både polisen och Missing People genomfört omfattande sökinsatser har man ännu inte hittat ett tydligt spår efter mannen.

Försvann från Älvsered

Starka misstankar

– Det är det som är det märkliga – att vi inte hittar ett tydligare spår. Vi tycker att vi borde ha hittat någonting och det är det som gör det till ett mysterium, säger Lars-Gunnar Perlinger, vid polisens grova brottsrotel som utreder fallet.

Förra veckan valde åklagaren att inte omhäkta de två män som är huvudmisstänkta för att ha rövat bort mannen. Men trots att männen nu släppts menar polisen att misstankarna fortsatt är starka.

LÄS MER: Polisen hoppfull om Älvseredsförsvinnande – trots att misstänka släpps

”Ganska känsligt”

Vad gäller motivet har man bilden klar för sig.

– Media har spekulerat i att det skulle vara en konflikt angående butiken, men vi har en annan motivbild som vi känner är betydligt starkare. Men det är ganska känsligt så jag vill inte kommentera det, säger Lars-Gunnar Perlinger.

LÄS MER: Misstänkt kidnappning i Älvsered – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvann från Älvsered

Mer i ämnet