– Sedan den dagen han försvann har vi inte något tecken från honom över huvud taget, säger Lars-Gunnar Perlinger, polisens grova brottsrotel. Foto: SVT

Butiksägare spårlöst försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu ett år sedan en man i 40-årsåldern åkte från sitt hem i Svenljunga till sin butik i Älvsered för att aldrig komma hem igen. Fallet förbryllar fortfarande polisen i Halland och försvinnandet har beskrivits som ett mysterium.

– Det tycker jag fortfarande att det är, säger Lars-Gunnar Perlinger, polisens grova brottsrotel i Halland.

Polisen misstänker att mannen blivit bortförd mot sin vilja och bragd om livet, men det finns nästintill inga spår efter mannen.

Försvann från Älvsered

– Sedan den dagen han försvann har vi inte något tecken från honom över huvud taget, säger Lars-Gunnar Perlinger

Uttryckte oro till släktingar

Polisen var i höstas i Holland och pratade med nära anhöriga till mannen. Efter de samtalen förstärktes polisen teori om att mannen utsatts för någonting.

– Vi har pratat med en nära anhörig som hade mycket kontakt med honom innan han försvann och till vilken han uttryckte oro för sin egen del. Det fick oss att tro ännu mer på att någonting har hänt.

Under året som gått har tre personer suttit häktade misstänkta för inblandning i butiksinnehavarens försvinnande, men samtliga är idag släppta i brist på bevis.

– De är fortfarande misstänkta men anmälningsplikten och reseförbuden är bortplockade sedan några veckor tillbaka.

Polisen behöver spår

Polisen arbetar i dag inte lika intensivt med fallet som man gjorde inledningsvis och frågan är när, eller om, fallet klaras upp?

– Jag hoppas verkligen, framförallt för hans familjs skull. De vill ju ha svar.

Vad ska till för att ni ska närma er en lösning?

– Helst av allt att vi hittar honom, i vilken kondition han än befinner sig. Annars någon form av spår som gör att vi kan stärka misstanken om människorov, men exakt vad det handlar om vill jag inte gå in på i detalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvann från Älvsered

Mer i ämnet