Polisens teori: Fem bilar sprängdes av handgranat

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens bilexplosioner på Gustavsfält i Halmstad pekar det nu mot att det var en handgranat som detonerade.

– Den tekniska undersökningen blev klar för ett tag sedan och avspärrningarna är hävda. Fynden visar att det med all sannolikhet handlar om en handgranat, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Halland.

Fem bilar

Det var sent på söndagskvällen som explosionen ägde rum i ett garage för boendeparkering på Gustavsfält i östra Halmstad.

Granatexplosion i Halmstad

LÄS MER: Patric fick sin bil förstörd i explosionen

Initialt uppgavs att tre bilar hade fått skador, men efter polisens tekniska undersökning under måndagen konstaterar polisen nu att det rör sig om fler bilar.

– Fyra-fem bilar har fått splitterskador. Två har fått skador så de inte gick att köra från platsen, säger polisens presstalesperson.

Ingen hotbild

Explosionen ska inte ha orsakat några personskador.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för dådet som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen känner inte heller till någon hotbild mot någon av de drabbade bilägaren.

– Nu får man analysera det man tagit i beslag för att se exakt vad det är för handgranat, för att se hur nära man kan komma med modellen och styrkan. Sedan vet jag inte hur mycket som finns kvar av den, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Förhör med drabbade och vittnen ska fortsätta under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatexplosion i Halmstad

Mer i ämnet