Mikael Svensson, insatsledare på räddningstjänsten. Foto: SVT

Räddningstjänsten: ”Nu räcker det”

Uppdaterad
Publicerad

Två storbränder på Falkenbergs industriområde under loppet av en vecka. De halländska brandmännen har haft en krävande vecka. Och budskapet är tydligt från räddningstjänsten.

– Nu räcker det, säger insatsledaren Mikael Svensson.

Falkenberg har drabbats av ännu en storbrand. I tisdags förstördes en större industrifastighet, kallad gamla gjuteriet, där det bland annat ryms ett företagshotell, kontor, gym och förråd som privatpersoner kan hyra.

Under natten till söndagen fick räddningstjänsten rycka ut till Smedjeholmens industriområde där två stora byggnader, som låg ett 70-tal meter från varandra, totalförstördes. Släckningen pågick hela natten.

Industribrand på Smedjeholmen

– Spridningsrisken var jättestor till de närliggande fastigheterna. Och under natten var det en kraftig rök som inte var särskilt hälsosam att andas in, säger Mikael Svensson, insatsledare på räddningstjänsten väst.

Total förstörelse

Hur stor förödelse är det på byggnaderna?

– Den är total. Det är hundraprocentig förstörelse, säger Mikael Svensson.

Hur har den här veckan varit för räddningstjänsten?

– Den har varit tuff. Vi har inte blivit färdiga med återställningen av den förra branden. Det har varit personal- och materialkrävande. Dock har denna branden inte varit fullt så personalkrävande som förra gången, säger han och fortsätter:

– Men nu räcker det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industribrand på Smedjeholmen

Mer i ämnet