Flera pianon ställs ut på stan under SM. Allmänheten är välkommen att testspela. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Revy-SM i Halmstad är igång

Uppdaterad
Publicerad

Från torsdagen till och med lördag är det revy-SM i Halmstad. Sammanlagt 26 revyer tävlar mot varandra på Halmstad Teater. Men det pågår även fullt med aktiviteter på stan.

Det är 38:e gången som Revy-SM hålls och andra gången det sker i Halmstad. 26 revyer från Piteå i norr till Ystad i söder samlas för att tävla mot varandra i fem olika kategorier. Tre revyer från Halland deltar. Dessa är Falkenberg, Laholm och Halmstad.

Tävlingarna äger rum på Halmstad Teater under helgen. Men även på stan kommer mästerskapen att märkas av.

Niklas Nilsson är en av projektledarna. Foto: Kristian Åkergren/SVT

– Tre akustiska pianon ställs upp på Storgatan mellan torsdag och söndag. Det är fritt fram för allmänheten att spela. Även revyerna kommer nog sätta sig och köra lite, särskilt kvällstid, säger projektledaren Niklas Nilsson.

1 400 personer till Halmstad

Bortsett från det hålls även ett revy-lopp under lördagen. Det är fem kilometer långt som går runt Nissan. Loppet är ett nytt koncept inom Revy-SM.

Mästerskapen inleddes under torsdagseftermiddagen med en liten invigning på Storgatan där artister sjöng för allmänheten, något som lockade flera nyfikna.

– Det kommer ungefär 1400 personer till Halmstad under SM. 1 100 ska se föreställningarna och mellan 300 och 400 tävlar. Så det är mycket folk i Halmstad under helgen, säger Niklas Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.