Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skulle RK Styringe Stall bli tvungna att höja sina medlemspriserna är ordförande Mikael Dahl orolig för vad det skulle innebära både för föreningen för de familjer vars barn rider där. Foto: Jennifer Sandberg

Ridskolan på Styringe stall i Halmstad hotad av rekordhöga elpriser

Uppdaterad
Publicerad

Pumparna till dricksvatten för hästarna kan de inte stänga av och belysningen kan inte släckas ner i ridskoleverksamheten. Men med elräkningar som är tre gånger högre än förra året ser framtiden mörk ut för Ridklubben Styringe stall i Halmstad.

Halmstads kommun har i en kartläggning bedömt att knappt tio idrottsföreningar med egna anläggningar är extra utsatta av elkrisen och kan vara i behov av extra stöd från kommunen.

Ridklubben Styringe Stall utanför Kvibille är en av dessa.

Energikrisen i Halland

I klippet ovan ser du klubbordföranden Mikael Dahl berätta om hur elkrisen kan slå mot ridskoleverksamheten.

Halmstad kommun utreder nu att ge bidrag till de som drabbas hårdast. Så här säger Marie Leandersson, chef på teknik- och fastighetsförvaltningen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Halmstad kommun har pengar för att stötta idrottsföreningarna, men bara på kort sikt, enligt Marie Leandersson, chef på teknik-och fastighetsförvaltningen. Foto: SVT/Arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet