I klippet ovan listar vi fyra skillnader mellan S och alliansens förslag. Foto: SVT

S budget i Halmstad – vill spara mindre än alliansen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen presenterade Socialdemokraterna i Halmstad sina förslag till ändringar av alliansens budgetförslag för 2019. I klippet ovan listar vi fyra skillnader mellan S och alliansens förslag.

S vill bland annat spara mindre pengar än alliansen på barn-och ungdomsnämnden och utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Det skulle bland annat innebära en stor skillnad för Stadsbondgården.

Alliansen kritisk

Att nagga på sparat kapital kan leda till att ännu större sparkrav kommer krävas på sikt, menar alliansledaren i Halmstad, Jonas Bergman (M), efter Socialdemokraternas budgetförslag. Han tycker att S skjuter problemen framför sig.

– Då riskerar det att krävas ändå större besparingar och kanske skattehöjningar och det vill vi i det längsta undvika, säger Jonas Bergman.

Här kan du läsa mer om alliansens kritik

Oppositionens budget kan komma att bli verklighet eftersom alliansen styr i minoritet. SVT:s reporter Mattias Bolin förklarar mer om det i klippet ovan. Där listas även fyra skillnader mellan S och alliansens förslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.