Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Elisabeth Liffner, lärare på Kollaskolan i Kungsbacka kommun, om utmaningarna med distansundervisning för eleverna på lågstadiet. Foto: SVT

Så funkar distansundervisningen för lågstadieelever på Kollaskolan

Uppdaterad
Publicerad

100 elever på lågstadiet på Kollaskolan i Kungsbacka går i skola hemma, efter utbredd spridning av covid-19 bland personal. Nu vilar mycket av ansvaret för barnens utbildning på föräldrarna.

Från och med den 25 november är det fyra klasser som är hemma. Avdelningen de går på har nämligen haft flera konstaterade fall av covid-19, främst bland lärare och personal, och för att bryta smittkedjan såg man ingen annan utväg än att skicka hem eleverna.

– Det var en stressig dag i går. Vi har satt ihop planering dag för dag till eleverna, med uppgifter som de ska lösa tillsammans med sina föräldrar. Det känns så klart tråkigt att inte ha eleverna på skolan, men alla har en stor förståelse för att vi måste göra detta, säger Elisabeth Liffner, lärare på Kollaskolan.

Den 30 november ska beslut tas om distansundervisningen på Kollaskolan ska fortsätta.

Se klippet ovan där Elisabeth Liffner förklarar mer kring utmaningarna med hemmaundervisning för barnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet