Fredrik Brandin, Niclas Wiklander och Anton Lööf var några av de skrinnande frusökarna. Foto: SVT

Så gick det för bandyspelarna som sökte fru

Publicerad

För drygt ett år sedan fick Frillesås bandy stort mediegenomslag när spelarna i laget sökte fru. Sedan dess har spelet på plan fått ett uppsving. Men frågan hur det har gått med kärleken kvarstår.

När Frillesås bandyspelare, i en film på nätet, anammade konceptet från TV-programmet Bonde söker fru uppmärksamheten kring klubben stor. Förutom SVT Nyheter Halland fick laget bland annat utrymme i kvällspressen och radions riksprogram P4 Extra. Med andra ord blev det till en kontaktannons av rang. Men vad gav den för resultat?

– Det är samma status. Jag tror faktiskt inte att det är någon som har fått någon fru än, säger Fredrik Brandin 29, en av spelarna som medverkade i videon.

Presterat bättre på plan

Däremot har bandyspelarna i år presterat bättre på planen. I nuläget leder laget serien, men att bandyn har stulit fokus från kärlekssökandet, tror inte Fredrik Brandin.

– Privatlivet hinns allt med också. Det har gått bra för oss, men det är inte för att vi tränar mer. Vi har ett bra lag i år, säger Fredrik Brandin.

Den senaste tidens publikströmning tror han enbart har med bandyn att göra. Även om han medger att filmen var ett lyckat PR-trick.

– Ja, det blev en jädra schvung. Det var en rolig grej för att skoja till det lite, men det är ingenting som vi gör igen, säger Fredrik Brandin.

Lovade ni inte en följetong när det begav sig?

– Nja, när det blir så upphaussat får man änna spinna vidare på det lite.

Så frusökandet ligger på is?

– Jajamen, hädanefter får alla sköta det var för sig, säger Fredrik Brandin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.